PREDSTAVLJANJE FESTIVALSKOG MENIJA RESTORANA LOBBY FOOD & MOOD

 

Zagreb, 23.08.2013

 

www.lobby.hr

 

'Savršen spoj arhitekture, ugođaja i vrhunske hrane' - upravo tako mnogi će opisati Lobby Food & Mood, restoran sakriven pod staklenim pokrovom Eurotowera u centru Zagreba. Ovaj 'ugostiteljski dvorac' proteže se na nekoliko stotina kvadrata impresivnog i raznolikog interijera i terase koji su uređeni u 'retro stilu 21. stoljeća' čemu je svoj doprinos dao čak i akademski kipar Nedjeljko Mikac.

 

Teško je riječima opisati mironoću ugođaja u prirodno osvjetljenoj dnevnoj blagovaonici, modernu egzotičnost ostakljenog restorana obogaćenog japanskim vrtom ili pak ugodne kavane i caffe bara. Iznimno vizualno zadovoljstvo nadopunjuje uigrani orkestar uslužnog i nenametljivog osoblja ali i njihovog dirigenta koji toj cjelini daje potpuno novu dimenziju. Dirigentska palica je u rukama chefa de cuisine Roberta Ślęzaka koji je paletu hrvatske i mediteranske kulinarske tradicije obogatio onom svoje rodne Poljske. U ponudi restorana nalaze se domišljata hladna predjela, juhe, tjestenine i rižota, tople i hladne salate, glavna jela, prilozi i deserti te bogata vinska karta.

 

Mnogima će pri prvom pogledu na menu za oko zapeti Crozakuska, predjelo koje je svojevrsno autorsko djelo chefa de cuisine koji je u modernu cjelinu objedinio brojna hrvatska tradicionalna jela poput dalmatinskog pršuta i slavonskih kobasica. Posebno za Festival okusa u rujnu Lobby team pažljivo je osmislio dva potpuno nova menija koji će biti sniženi za čak 50% na samo stotinu kuna po osobi. Na prvom meniju pronaći će se vrhunski rižoto od svježih šumskih gljiva s hrskavom pancetom te ribeye steak uz torticu od patlidžana i rajčice s mozzarelom. Kruna večeri svakako će biti posljednji slijed u obliku pite od jabuke s kremom od cimeta.

 

Drugi meni privući će pak ljubitelje mediteranske kuhinje bodulskom salatom od hobotnice obogaćenom pjenicom od bosiljka. Nakon toga poslužiti će se lignje sa žara uz pire od cvjetače, češnjaka i pečene rajčice, a za kraj semifreddo od rogača na neodoljivom želeu od malina.

 

Nakon ukusnog obroka opustiti se možete na after work ili coktail partyju na kojima se svakodnevno nude birana alkoholna pića uz snižene cijene. Izvrsna je to prilika da uz vrlo prihvatljive cijene probate nezaboravnu kuhinju u vrhunskom ambijentu jer u Lobby Food & Mood hrana i ugođaj dvije su nerazdvojive stvari.