PREDSTAVLJANJE FESTIVALSKOG MENIJA RESTORANA LE MANDRAĆ

 

Zagreb, 23.08.2013

 

Festivalski meni A

 

Krajem ljeta i pripremom za novo godišnje doba, „Festival okusa“ koji će se od 10. do 24. održati diljem Hrvatske i Slovenije, priredio Vam je neponovljiv doživljaj za nepce. U suradnji s prestižnim opatijskim restoranom „Le Mandrać“ predstavio je ovaj pomno odabran i originalan meni kojeg će obožavatelji hrane moći ekskluzivno kušati na festivalu. Kulinarski virtuozi „Le Mandraća“ na čelu s glavnim kuharom i vlasnikom Denisom Zembom, osim intimne atmosfere, kao prvo jelo ponudit će Vam kvarnerske bruschete s mariniranim inćunom, rajčicama te talijanskim sirom grana padanom. Ovaj lagani i nadasve dijetalni obrok oduševit će sve one istančanog nepca te pripremiti za idući slijed jela, kvarnerske kozice s domaćim pljukancima, odnosno valjušcima, te rajčicama i maslinovim uljem. Nakon ove istarske zakuske, gosti će se moći okrijepiti sladoledom iz domaće proizvodnje „Le Mandraća“ koji Vam obećaje rapsodiju okusa. Osim pomno odabran meni, goste će zasigurno razveselit i njegova prihvatljiva cijena koja će iznositi 120 kuna. Zato ne čekajte nego se pripremite za postljetnu pustolovinu.

 

 Meni možete pogledati na: http://www.festivalokusa.hr/festivalski-meni/le-mandrac/

 

Festivalski meni B

 

Marmelada od luka oduvijek je pošast u gurmanskom svijetu te se obično servira uz divljač te meso s roštilja. No opatijski restoran "Le Mandrać", smješten u staroj jezgri Voloskog, njome će se poigrati na ovogodišnjem "festivalu okusa" koji će se od 10. do 24. održati diljem Hrvatske i Slovenije. Restoran koji broji dugogodišnju tradiciju te je nezaobilazno mjesto okrijepa tijekom boravka u Opatiji na svom drugom meniju, pripremljenom posebno za ovaj festival, marmeladu od luka pripremio je s domaćom jetrenom paštetom. Gosti će se nakon ovog otvoriti apetit I pripremiti se za idući slijed jela, domaćim valjušcima u umaku od istarskog pršuta, rajčice, gljiva i rukule. Istarski pršut, koji je zaštićeni suhomesnati proizvod od svinjskog buta koji se obrađuje na na tradiconalni način, jedinstvena je delicija s posebnom aromom u kombinaciji s domaćim pljukancima, oduševit će i one najkritičnije. Nakon bogatog stola I domaćeg vina, gosti će se moći zasladiti sladoledom iz domaće proizvodnje. Vlasnik “Le Mandraća” u suradnji s “festivalom okusa” za ovaj meni osmislio je prihvatljivu cijenu od 100 kuna kako bi ama baš svi mogli uživati u ovoj jedinstvenom ponudi.

 

 Meni možete pogledati na: http://www.festivalokusa.hr/festivalski-meni/le-mandrac/