TURISTIČKA FARMA HLEBEC - SVI PLODOVI SLOVENSKOGA SELA NA JEDNOM MJESTU

 

Ljubljana, 26.06.2013

 

U mirnom, osamljenom mjestu na Kogu, naći ćete svoj toliko potreban mir u ugostiteljstvu obitelji Hlebec i u domaćoj okolini njihove turističko vinogradarske kuće. Gosti mogu koristiti sedam domaćih i udobnih soba za ukupno 17 osoba,a okolica, za one nemirne, pruža mogućnosti za izlete, pješačenje, biciklizam, planinarenje, branje gljiva, jahanje i degustiranje vina u mnogim vinarijama. Unutar 40 km od farme Hlebec nalazi se sedam toplica, a za najmlađe je kod Hlebčevih uređeno i dječje igralište.

 

Za gastronomski užitak svih gostiju brine se Verica Hlebec, koja vas svakodnevno služi izabranim, domaćim jelima i tradicionalnim okolnim specijalitetima kao što su meso u masti, domaći naresci, prava domaća juha od gljiva, pečena patka, domaće kobasice, krvavice i ostala domaća jela. Nemojte napustiti farmu prije nego što kušate gospođine nepogriješive prleške pogače od domaćeg zelja, bundeva ili jabuke! Farma Hlebec prvenstveno slovi po svom domaćem mesu i vinu no sva hrana je domaćeg izvora, što znači da ona varira prema sezoni.

 

Tri generacije vinogradarske obitelji Hlebec sa svojim iskustvom u vinogradarstvu ostvarile su i vrhunska vina Hlebec. Na rubu ljutomersko-ormoških brda, gdje se svake godine proizvodi grožđe vrhunske kvalitete, u vlasništvu obitelji Hlebec nalazi se 35.000 plemenitih vina kao što su chardonnay, sauvignon, rajnski rizling, muškat otonel i tradicionlani šipon. Obitelj Hlebec u svom bogato opskrbljenom vinskom podrumu vina proizvodi kako uz pomoć moderne tehnologije, tako i na tradicionalan način. Njihovo vino drži se u hrastovim bačvama, u barrique bačvicama i arhivskim buteljicama, a degustacijom ovih čudesnih, ukusnih vina sa ovoga svijeta odvesti će vas sommelieri Milan Hlebec st. i Milan Hlebec ml.