WINE & GOURMET WEEKEND U ZAGREBU

 

Zagreb, 25.04.2013.

 

Prošlog tjedna Zagreb je bio domaćin međunarodnog festivala vina i gastronomije pod nazivom Wine & Gourmet Weekend koji je u zadnjih nekoliko godina postao jedno od najvažnijih eno-gastronomskih događaja u regiji tradicionalno održavajući u prostorima Gliptoteke HAZU. 

 

Kao i prošlih godina događaj je popratila većina poznatih imena kako iz svijeta politike tako i struke. Tako je i ove godine svojom prisutnošću uveličao događaj i sam Predsjednik Republike Hrvatske g. Ivo Josipović sa svojim delegatima i ministrom turizma g. Darkom Lorencinom. Restaurant Club je kako to i priliči i ove godine prisustvovao na samom događaju gdje je predstavio svoj novi Gurmanski vodič 2013 koji je izazvao znatiželju i interes u mnogima pa tako i u samom vrhu državnih dužnosnika. Predsjednik Josipović kao istinski gurman je prepoznao potencijal Restaurant Club-a i izrazio veliko zadovoljstvo i interes u sam projekt zajedno s ministrom turizma. Pritom mu je uručen novi Gurmanski vodič 2013 s Restaurant Club Premium karticom za koji je i sam napomenuo kako će ovakav kvalitetni vodič dobiti mjesto na policama njegove kolekcije literature.

 

Restaurant Club lounge kutak omogućio je svim vrijednim vinoljupcima i gurmanima da počaste nepce novom istraživačkom misijom u svojim pronalascima novih okusa i mirisa. Uz ugodnu glazbu na dizajnerskim lounge dvosjedima u obliku usana svi posjetitelji su imali priliku u opuštenoj atmosferi prolistati i pronaći koji su TOP restorani na području Hrvatske, Slovenije te pogranične Austrije i Italije prema ocjenama svih značajnijih i utjecajnijih vodiča kao što su međunarodni Gault Millau, L'Espresso, Michelin guide, Falstaff, Magnar Ben, San Pelegrino: The World's Best 50 te nama bliski Gustoza Đita, Vodič kroz hrvatske gastro ikone, Dobri Restorani, Vodič kroz hrvatske restorane, NeDelo, Mladina te popularni i globalno prisutni TripAdvisor. Našem RC kutku nisu mogle odoljeti niti hostese drugih izlagača koje su vrlo rado svako svoje slobodno vrijeme provodile kod nas u lounge-u.

 

 

Naše vrijedne hostese su posjetiteljima koji su se pokazali kao pravi gurmani poklonile Testne kartice koje su omogućile njihovim vlasnicima da na određeni period besplatno okuse sve pogodnosti koje im daje Restaurant Club. U suradnji s partnerom Mionetto iz Italije posjetitelji su imali mogućnost i degustirati vrhunske proizvode iz srca pokrajine Veneto regije Valdobiaddene, Mionetto Prosecco Valdobbiadene Prosecco Superiore d.o.c.g. koje je buteljirano u atraktivnim i modernim buteljama MO linije.

 

 

Događaj su pohodili mnogi slavni kuhari i oni u usponu te su uz smijeh i veselje razmijenili svoja iskustva i podijelili ih s posjetiteljima u obliku cooking show-a gdje su mirisima koji su nastajali iz njihovih kulinarskih majstorija mamili mnoga nepca. Popraćeni sunčanim i toplim vremenom posjetitelji su mogli uživati u gastronomskim delicijama vrhunskih restorana kao što su prije svega fantastični Bistro Karlo iz Gundulićeve ulice s novim osvježavajućim pićem Il Spritz koji je bio izvrstan izbor nakon svih degustacija na festivalu i pravi početak za večernju zabavu. Svojom ponudom Bistro Karlo je samo potvrdio svoj status u novom Gurmanskom vodiču 2013 kao i restoran Apetit. Zajedno s inovativnom kuhinjom restorana Lari & Penati zaokružili su jednu od najboljih aspekata samog eventa koji je svojim večernjim programom na otvorenom prostoru pokazao veliki potencijal i potrebu za takvim tipom događanja u Zagrebu.