DAN ŽENA PO GURMANSKO

 

Ljubljana, 06.03.2013.

 

Osmog ožujka, na međunarodni dan žena, slave baš sve žene, svih starosti, zanimanja i profesija. Kuhinja se oduvijek smatrala ženskim teritorijem, odakle je uvijek mirisalo opojnim mirisima, kojima su nas mazile naše bake, tete i mame. Ne smijemo zaboraviti, da osim naših najmilijih, međunarodni dan žena slave i sve kuharice, te žene koje u svijetu kuhinje stvaraju nezaboravne doživljaje za naša nepca. Učinite ovaj praznik posebnim, na način da ružom uljepšate dan glavnoj kuharici u vašem omiljenom restoranu ili konobarici, koja uvijek osmijehom donosi tanjur sa vašim ukusnim ručkom.

 

Na taj se dan svake godine sjetimo naših boljih polovica, majka, sestara te ostalih žena i djevojaka, koje u našim životima igraju važnu ulogu. Kako bi izbor za naše gurmane bio lakši i provjeren, pripremili smo vam uži izbor, prema preporukama Restaurant Cluba, največeg gurmanskog kluba kod nas:

 

1. Gostilna pri Lojzetu (Dvorac Zemono) je poznata po Tomažu, koji je blago rečeno, pjesnik okusa, tehnologija kuhanja i vrhunskih sastojaka, a hrani doda neku posebnu notu, koju je naslijedio od njegove bake, koja je pred par desetaka godina posjećivala samostansku kuharsku školu. Na Zemonu ćete upoznati jedinstvenu kulinariku, od jednostavno pripremljene hrane, do molekularne i u potpunosti jedinstvene hrane. Kušajte izvrsnu sipu s jagodama, tunu sa naranđinim uljem ili sirove kvarnerske škampe s bazilikom. Dvorac ima iznimnu panoramu, te vrlo profinjen ambijent.

 

2. Pikol (Nova Gorica) je obiteljski vođen restoran, u kojem ćete doživjeti eksploziju okusa na vašim okusnim pupoljcima. Vrhunska riblja kuhinja, domaće vrhunsko vino i prekrasna priroda, koja okružuje planinsku kolibu, pričarat će vam nezaboravne trenutke. Sline će vam poteći uz tunu u marinadi sa šećerom i grubom solju sa crnim tartufima ili uz domače tjestenine sa škampima i pinjolama. Vino predlažemo njihovo domače, Silveri.

 

3. Špajza (Ljubljana) je obiteljska gostionica, koja uvijek iznova iznenađuje omamljujućim dobrotama. Osjetit ćete toplinu živog i punog prostora, koji nudi mjesto kulinarskim umjetnostima koje nastaju pod rukama kuharskog majstora. Dajte si oduška uz teleće medaljone s bazilikom, konjakom na pireu mladog celera, domačim raviolima sa lisičkinom kremom, pinjolama i brusnicama, paštetu divljeg zeca i uz druge ukusne dobrote. Pored svega, nude i vrhunska slovenska vina.

 

4. Kraljestvo pršuta Kobjeglava će vas povesti u modernu krašku kuhinju punu harmonije okusa i prepunu bojama i aromama. Osoblje će se pobrinuti, da ćete izabrati pravi kulinarski doživljalj, koji ćete poželjeti. Poznati su po odličnom pršutu i po tome, da imaju baš svaki tjedan novi meni.

 

5.U malom mjestu Brtonigla, u hrvatskoj Istri, nedaleko autoceste, očarat će vas HOTEL SAN ROCCO sa istoimenim restoranom, dobitnikom mnogih nagrada. U podrumskim prostorijama, gdje je u dobrim starim vremenima ležala istarska malvazija, danas možete doživjeti prave gurmanske bajke. Tradicija, te mnoštvo iskustva tvore temelj za vrhunske užitke, gdje vam nude sve od ribljih jela, tartufa i divljači do specijaliteta od gljiva koje spremaju iskusni majstori. Pored bogate ponude vina, nude i iznimnu ponudu istarskog maslinovog ulja.

 

6. Restoran Pepenero možete pronaći u sklopu obiteljskog hotela Villa Cittar u Novigradu. Moderan ambijent te romantična arhitektura u kombinaciji sa specijalitetima, koje pažljivo sprema više puta nagrađivani kuharski majstor Marin Rednić, uvijek će vas iznova oduševiti. Svježe namirnice, kvalitetna maslinova ulja te najkvalitetniji izbor soli će vas dodatno uvjeriti, te ćete se uvijek iznova vračati, kako biste opet iznova doživjeli ukusnu priču hrvatske gurmanske Istre.

 

Recept za nezaboravne trenutkeje dakle otkriven. Pozovite svoje najmilije, te nemojte zaboraviti na Premium člansku karticu Restaurant Cluba, pošto će vas u gore navedenim restoranima, osim iznimnom hranom maziti i ugodnostima, popustima do 25 posto..

 

Više na: http://www.restaurantclub.hr/c-24-premium-program.html.

 

Anja Bohinc Rupret