NAJVEČJI EVROPSKI GURMANSKI FESTIVALI

 

06.02.2013.

 

Pariz je prijestolnica mode i odlične kulinarike, poznate po cijelom svijetu. Talijati su majstori mediteranske kuhinje, te kod njih uvijek možete naći neki kulinarski festival ili tjedan restorana.

 

Također su vrlo ponosni na njihov najveći sajam vina u ovom dijelu Europe, VINITALY. Vrlo su kreativno zamislili gastronomski festival u Londonu, dok Prag našim nepcima nudi izlete njihovim misterioznim dvorcima, punim povijesnih i okusnih priča. London je jednostavno fantastičan grad, gdje možemo naći mješavinu svih kultura, gdje nitko nije turist,a svatko može pronaći dio sebe. Mjesto, koje nikada ne spava i nudi beskrajne mogućnosti, ta svojstva nudi i u gurmanskom svijetu. Najbolje od svega, loše restorane jednostavno ne možete pronaći, pošto bi takav restoran zbog iznimno velike i kvalitetne konkurencije, odmah zatvorili. Londonski festival restorana je, jednostavno rečeno, gurmanska odiseja inovativnih pristupa, gdje imate mogućnost kulinarisku priču oblikovati po svom ukusu. Vožnja gurmanskim autobusom, nudi vam mogućnost da u jednoj večeri isprobate više udaljenih restorana, sa različitom ponudom. U ovoj priči naravno, možete uživati u kvalitetnim vinima, pošto ne morate brinuti o prijevozu. Gurmanska odiseja održava se u jesen.

 

Prag pokazuje izuzetnu svijest Čeha za kulinarsko i ugodno putovanje, jer nude nekoliko festivala na tu temu. Nude festival hrane, festival restorana, gurmanska putovanja i festival „Mnjam“. Također nude festival za gurmanske studente , koji potiče svijest o važnosti dobre i kvalitetne prehrane u životu, među mlađim generacijama. Izuzetno zanimljivi programi, koji uključuju izlete češkim dvorcima, te odabranim hotelima s odličnim izborom kvalitetnih vina i piva uz obroke, svrstali su češki glavni grad u sam vrh kulinarskih festivala i gastronomske kreativnosti.

 

Od 18. do 24. veljače na svoje će doći svi ljubitelji okusa austro-ugarske gastronomije- u Beču. Restorani u tom razdoblju znatno smanjuju cijene svojih obroka, te oblikuju zanimljive degustacije ili ponudu kojom se svaki od restorana, na najbolji mogući način želi predstaviti svojim gostima po pristupačnijim cijenama. Festival uključuje oko 70 restorana, koji nude usklađene cjenike; tako da već za 19€ možete uživati u odabranim okusima sa tri sljeda za ručak, a za 29€ možete uživati u večeri. Uspješnost ove ponude se svake godine povečava, te restorani bilježe izuzetan uspjeh, kako po prepoznatljivosti, kao i po broju posjeta, čak i nakon festivala. Toplo preporučujemo!

 

U proljeće, rezervirajte svoje vrijeme, te svoja nepca za međunarodni i najveći gurmansko-vinski festival pod okriljem Restaurant Cluba, gdje će sudjelovati više od 300 restorana na području cijele Slovenije i Hrvatske, pograničnog područja Italije i Austrije uz mnoštvo odličnih, lokalnih vinara. Svrha ovog festivala je zbližavanje gurmanske kulture i hedonističkog načina života te će nuditi pravu kulinarsku priču, pošto će svi sudionici brinuti za bogatu ponudu i što povoljnije cijene. Uz domaća i međunarodno poznata imena vruhnskih kuhara, u naše će krajeve zapuhati novi vjetar. Nadamo se, da će donijeti i prave djeliće zapadne kulture, gdje su dobri okusi i opuštanje bitni djelovi života, veselje i radost, a ne zabranjeno voće, kao što Hrvati prečesto misle.