NAJATRAKTIVNIJI SKIJAŠKO GURMANSKI IZLETI PO SLOVENIJI

 

Ljubljana, 23.1.2013.

 

Restaurant club je za vas izabrao restorane te posjede koji najviše izstupaju iz množice, te će vas u ovom zimskom razdoblju razmaziti sa toplinom prijema, okusima zagrijati vaše nepce a ugodan ambijent će zagrijati vaša srca. Svi se restorani te posjedi nalaze u neposrednoj blizini poznatih slovenskih skijališta. Nije bitno da li skrenete nakon prekrasnog sportskog izleta ili namjerno dođete na gurmanski užitak, jer to jednostavno zaslužujete. Pomoću Restaurant club PREMIUM kartice ćete u restoranima biti još bolje posluženi, a na kraju ćete platiti manje.

 

U blizini Kanina definitivno možemo pronaći mnoštvo izvrsnih restorana, ali mi smo okrenuli prema Goričkem, predjelu koji je gurmanski još razvijeniji.

 

1. Gostiona „Kod Lojzeta“ je poznata kao jedna od najboljih gostiona u Sloveniji, te je po kvalitetu u samom europskom vrhu. Njihov pristup spremanja hrane je nevjerojatno unikatan, te će vas, bez obzira da li volite ribu ili meso, zaprepastiti božanski okusi te način posluge. Iznimno dobre su sipe sa jagodana i gelirani aperativi sa tekućim dušikom.

 

2. Pikol je prekrasno imanje u Neblu, sa ribnjakom i pravom obiteljskom atmosferom. Otac, majka i dva sina su osobe, koje brinu za iznimno toplu atmosferu, obzirnu do svakog gosta, hrane te pića. Obavezno morate isprobati njihova pjenušava vina, nazvana po djedu Silveri.

 

3. „ŽEJA“, odnosno ŽEĐ je restoran koji će zadovoljiti potrebe i najzahtjevnijeg gosta. Dnevno svježe izabrane simfonije iz repertoara jadranskog mora, dugo će odjekivati u vašem sjećanju.

 

4. Grad Kromberk nudi prekrasnu lokaciju te pravu dvorsku gostoljubivost. Ne, nećete pronaći meni. Najbolje da se prepustite izboru majstora kuhinje te njegovim mogućnostima. Mi smo uvijek nasmijano i vrlo zadovoljno oblizivali naše prste.

 

Kranjska gora je skijaška te turistička destinacija svih Slovenaca, koju jednostavno morate voljeti. Bilo da ste došli za vikend ili tijekom tjedna, s obitelji ili većim društvom, vaše će potrebe zadovoljiti:

 

5. Penzion Lipa, koji već tradicionalno zadovolji potrebe svakog gosta. Izprobajte njihov salatni bar. Krvavec je Ljubljančanima najbliže skijalište, koje vikendima posjećuju obitelji, ostali u tjednu. U okolici se gorenjci stvarno mogu pohvaliti iznimnom kulinaričnom ponudom.

 

6. Gostiona Krištov je orijentirana uglavnom na moderne kulinarske ideje, ali je poznata po tome da ih isprepliće sa slovenskim tradicionalnim kulinarskim umijećem.

 

7. Tabor je tradicionalno prepoznatljivo ime, restoran obnovljen u modernom stilu koji zadovolji i najzahtjevnije goste. Isprobajte njihove riblje specijalitete. Najbolji stol po našem izboru je, u ovo vrijeme, naravno uz kamin.

 

8. Košir će biti odličan izbor za one koji žele ponešto iz svake vrste kuhinje te pravu gozbu. Ostaju tradicionalni, te njihova ponuda temelji na pravim domačim gozbama.

 

Pohorje je lijepo skijalište, koje rado posjećuju skijaši iz cjele Slovenije. Nama se posebno sviđa noćno skijanje. Staze su lijepo uređene, a još je ljepše tokom dana nepcu pružiti pravi užitak.

 

9. Rajh je pravi izbor za one koji vole uživati u pravim prekmurskim dobrotama; bujta repa ili kuhana govedina sa hrenom. Naravno, bez prekmurske gibanice večera nebi bila potpuna.

 

10. Restoran Milenium je poznat po slow food jelima, te simpatičnim nazivima jela. Isprobajte „Riblju gozbu na prepeličinu srijedu“ ili „Martinovu racu“.

 

DOBAR TEK svim skijašima i planinarima! Anja Bohinc Rupret