DEGRASSI - ISTARSKI KRALJ VINA

 

Zagreb, 15.11.2012.

 

Velika nam je čast pozvati Vas na veliki tasting godine, 16. studenog 2012. u petak, 20,00 sati u vinskom klubu Deep Blue održati će se prezentacija istarskog čuda, Vinarije Degrassi.

 

Kao jednima od njih, dijelom zahvaljujući obiteljskoj tradiciji, a s druge strane u zanosu i ljubavi prema struci u kojima smo pronašli znatni dio sebe, krenuli smo s ovom našom vinskom pričom krajem osamdesetih godina prošlog stoljeća proizvodnjom vina za potrebe tadašnje ugostiteljske djelatnosti. Ubrzo nakon toga, početkom devedesetih, upoznavajući i poštujući biološke, ekološke i tehnološke zakonitosti u postupku podizanja i uzdržavanja vinograda, plemenita loza nam je podarila svoje prve slatke plodove.

 

Od tada sa snagom doživljaja ljubavi, stečenim iskustvom i svakodnevnim oplemenjivanjem znanja, stvaramo vina koja će zbližiti ljude, uputiti ih da određene trenutke provedu zajedno, nošeni zajedničkim interesom i ritualom postojanja. Vina predodređena za daljnju njegu čuvaju se u dijelu podruma određene temperature i vlažnosti, umjerenog svjetla, bez vibracija i mirisa. Ovdje u potpunom miru i tišini, u malim hrastovim bačvama sazrijevaju i na taj se način oplemenjuju bijela vina u periodu do godine dana, dok je za crna period sazrijevanja od godine do 18 mjeseci

 

Gdje: Vinski klub Deep Blue (Plava Ptica kafe, Kralja Držislava 4, Zagreb, razina -1)
Kada: 16. studeni 2012., s početkom u 20,00 sati
Cijena ulaznice po osobi: 100,00 kn (uključuje kušanje 4-6 vina uz prikladni finger food)
Broj uzvanika: max 30 osoba
Sommelier: Siniša Škaberna
Moderator: Miroslav Mirković
Rezervacija na e-mail:
[email protected]
[email protected]

Vina: Malvazija Bomarchese, Terre Bianche Cuvee Blanc, Chardonnay Ferne, Teran Terre Rosse & Terre Bianche Cuvee Rouge

 

Radujemo se Vašem dolasku.