RestaurantClub u medijima - Revija Manager

 

Ljubljana, 04.07.2012.

 

U srpanjskom izdanju časopisa Manager je objavljen i članak Restaurant Club: Kartica za traženje dobrih okusa


Kada glad iz želudca pošalje informaciju u mozak, potrebno je što prije se pokrenuti i pronaći primjereno ugodan prostor za obrok. Kako ne bi nervozno tražili i lutali domaćim ili stranim krajevima, od sada vam je na raspolaganju kartica pogodnosti Restaurant Cluba koja vlasnika usmjerava u odabrane restorane, uvrštava ga među one koji znaju cijeniti dobru hranu i omogućuje popuste do 25% kod narudžbe hrane i pića.


Vlado Kadunec


»Volite li uživati u dobroj hrani u restoranima? « pri ulasku u ured iznenadio me gospodin Matej Rupret, većinski vlasnik nove najveće mreže restorana u regiji Alpe-Adria koja uključuje više od 170 brižno odabranih objekata u kojima svoja umjetnička djela na dnevnoj bazi stvaraju europski priznati majstori, ali i skriveni talenti te brzorastuće zvijezde na domaćim kulinarskim ljestvicama. Na moj pozitivan odgovor i kimanje glavom, uručio mi je Premium karticu Restaurant Club. » Dobrodošli u društvo gurmana.«


Hvala gospodine Rupret. U elegantnom poklon paketu kojeg sam primio skrivao se i Gurmanski vodič s popisom svih »grešnih« lokacija...


Projekt koji upravo dolazi na tržište, više od godinu dana pažljivo je pripremala veća ekipa koja je brižno i iz više izvora odabrala restorane s primjereno kvalitetnim ambijentom i ponudom. Ne radi se o nekoj našoj privilegiranoj mreži restorana, nego o općoj kvaliteti i popularnosti po kriterijima više tipova korisnika, ali i naše ekipe gurmana koja je posjetila restorane. Uz popust do 25 posto na hranu i piće koji vrijedi za čak 12 osoba, Restaurant Club tako predstavlja odlično rješenje za poslovne ljude ili veća društva koji korištenjem kartice mogu doista puno uštedjeti. Kartica Restaurant Club slijedi svjetske trendove i neke vrlo uspješne strane projekte koje smo nadogradili inovativnim rješenjima te tako imamo jedan od najnaprednijih sustava u domaćoj ponudi. Naš projekt također predstavlja odgovor na nedostatke sustava grupne prodaje koji su nefleksibilni, vremenski ograničeni i u većini slučajeva nude nerealne popuste prije svega u nižem cjenovnom razredu ponude ćevepčića i pizza. U našoj mreži korisnik ima mogućnost slobodne i kvalitetne odluke u svakom trenutku. Napredna tehnologija kojom smo tiskani katalog promijenili u prvi interaktivni atlas povezuje svaki restoran preko sustava QR kodova sa sustavom navigacije kod kojega jednim klikom možete pronaći najkraći put do željenog objekta. Ukoliko ste na putu i opet ste negdje zametnuli Gurmanski vodič, sve je dostupno preko mobilnog telefona ili interneta.


Izbor restorana je doista širok, pripremate li već novi vodič?


Razvoj ugostiteljstva svakim danom poprima nove dimenzije i okuse koje sastavljaju kuharski majstori iz cijelog svijeta. Regija Alpe-Adria, koja obuhvaća Bavarsku, Furlaniju – Julijsku krajnu, austrijsku Korošku, Hrvatsku, Gornju Austriju i Sloveniju je već odavno poznata po kulinarskim dosezima, iznimnim sastojcima, raznovrsnosti okusa kultura, koji se isprepliću na ovim prostorima. Iako postoji želja da se mreža raširi na međunarodno područje, prije svega na susjedne države, u ovom će vodiču koji je upravo u pripremi biti preko 300 restorana u Sloveniji i jednako toliko u Hrvatskoj. Mreža se vrlo brzo širi. Budući da smo upravo u razdoblju godišnjih odmora, mogu vam povjeriti da se u našoj ponudi nalazi velik izbor restorana srednjeg i višeg cjenovnog razreda, od kojih su neki i u Dalmaciji i na otocima. Velik izbor restorana s odličnom ponudom proteže se od Dubrovnika, Splita, Zadra, Rijeke i Opatije pa sve do obližnje Istre. Web stranica www.restaurantclub.hr je pregledna tražilica po lokacijama restorana, vrsti kuhinje, a možete pronaći i informacije o raznim pogodnostima; primjerice koji restoran možete posjetiti sa svojim kućnim ljubimcem što bi moglo vašeg ljubimca posebno razveseliti.


Kako iskorištavate društvene mreže i kakve su prednosti za restorane?


Posebnu pažnju posvećujemo društvenim mrežama na kojima imamo više od 16 000 članova. Svjesni smo da posao u restoranima većinom ovisi o dobroj preporuci gostiju, a gdje se preporuke mogu brže širiti nego putem Facebooka, Linkedina i domaćih gurmanskih adresa. Potpuna integriranost naše platforme s društvenim mrežama i konstantna investicija u reklamiranje samo su logična posljedica. Restorani ulaskom u mrežu Restaurant Cluba stječu konkurentnu prednost pred ostalima budući da restoran tako postaje dio iznimno jakog sustava koji se temelji na kvaliteti svih uključenih, slično kao što je prije mnogo godina to napravio Michelinov vodič ili obližnji talijanski Gambero Rosso.


Uz to tehnička platforma na webu restoranima nudi odlične alate preko kojih je moguće praćenje podataka o posjećenosti i konkurenciji kao i dio namijenjen digitalnom marketingu svakog restorana, slanje ponuda svojim gostima putem e-pošte, SMS-a i MMS-a. Na taj će im način portal poslužiti i kao alat za analizu poslovanja, traženje konkurentskih prednosti odnosno promocija. Ugostiteljskom tržištu želimo ponuditi doista napredan i marketinški učinkovit sustav koji između ostalog uključuje i kvalitetne poveznice sa svim našim partnerima.


Sigurno imate viziju daljnjeg razvoja vašeg projekta Restaurant Club?


Jasno da je kao prvo potrebna aktualna informacija o ponudi dobre hrane i širenje mreže restorana te raznolikost ponude. Već sada imamo u okviru kartice više vrsta programa kao što je Premium ili Explorer program, a u pripremi je i turistička kartica. Kartica Restaurant Club će uz sve bonitete još ove godine postati i platna i kreditna kartica, a uz sve to svojim ćemo korisnicima također ponuditi i atraktivne pakete osiguranja te drugih pogodnosti.


OKVIR


Karticu Restaurant Club moguće je naručiti preko web portala www.restaurantclub.hr Na tom portalu možete pronaći i zanimljiv kalkulator uštede gdje će vam brzi izračun pokazati da trošak godišnje članarine možete vratiti već nakon dva ili tri posjeta restorana uključenih u mrežu Restaurant Cluba. Redovna godišnja članarina Restaurant Club kartice iznosi 88 eura, a promocijska cijena na webu, koja vrijedi do jeseni iznosi 62 eura. 

%nbsp;