Gableceda 2014 – Restoran Dobra Vina

 

Zagreb, 22.04.2014

 

Po prvi puta ove godine RestaurantClub© i Večernji list u suradnji s American Express® -om organiziraju tjedan gableca „Gableceda“, prvi takav događaj koji promovira dnevnu prehranu u najboljih 20 zagrebačkih restorana.

 

Sam događaj u trajanju pet dana od 26.5.-30.5.2014. godine omogućuje gostima da po posebno sniženim cijenama od 25 i 35 kuna za vrijeme „Gablecede“ uživaju u izvrsnim dnevnim jelima. Ipak svaki objed ili dnevna prehrana izvrsno se nadopunjuju s jednim desertom ili kavom koja je za sve goste gablecede koji plaćaju American Express karticom besplatna! Svaki restoran napravio je posebnu ponudu od dva najbolja jela za trajanja „Gablecede“ koja su ponuđena na jelovniku svaki radni dan. Kako bi gosti mogli prije samog odlaska u restoran procijeniti koji od restorana im najviše odgovara, angažirali smo g. Ivana Šarića koji je savjesno izvršio svoj težak zadatak, obišao svih TOP 20 restorana iz „Gablecede“, degustirao menije i na temelju toga napisao recenzije jela, ambijenta, osoblja i sveg ostalog važnog svakom gostu restorana.

 

Kakav utisak je ostavio restoran Dobra Vina na g. Ivana Šarića možete pročitati niže u tekstu.

 

„Restoran Dobra vina nalazi se u Radničkoj ulici u sklopu Green Golda. Ako radite u toj poslovnoj zoni i još niste kušali njihova vina i hranu, znajte da puno propuštate.

 

Prostor tog restorana vrlo je ugodan i decentno uređen. No po tome nisu jedinstveni. Ali jesu po izvrsnom jelu i vinima te po konobarima.

 

Konobari su jako uslužni, pristojni i odlično prepoznaju zbog čega je gost došao. Ako ste svratili samo na brzinu pojesti gablec i imate samo 20 minuta slobodnog vremena, očekujte hranu na stolu prije nego se sjetite da ste gladni.

 

No, ako imate vremena i došli ste uživati u hrani i vinu, onda će vam uz hranu “prodati” i priču restorana. Nemojte me pogrešno shvatiti, oni točno znaju koliko treba i što treba razgovarati s gostom, nisu jedni od onih koji ti sjednu za vrat jer misle da su užasno zabavni.

 

Uz konobare oduševilo me i to što restoran ima više od 100 vina na čaše. “Pa što je tu posebno, Ivane”, zacijelo se pitate.

 

Pa posebno je jer je to jedini restoran u kojemu kupiš '‘prepaid’' karticu, napuniš je novcem i onda po restoranu hodaš s karticom i iz nekih futurističkih aparata biraš vino koje želiš. Izvrsno!

 

Malo ovog vina, pa malo onog, pa daj da probam još i ovo... – i na kraju zoveš taksi. Ako dotad nisi izgubio mobitel. Od gableca iskušali smo cezarovu salatu s piletinom i poširanim jajem. Cijena je 25 kn. Ako niste pregladni, preporučujem vam to jelo.

 

Lagano, ukusno i jako osvježavajuće. I bez brige, ima dosta piletine u salati, jer ni ja ne volim salatu s piletinom bez piletine.

 

Drugo je jelo na meniju rižoto sa šparogama, mladim povrćem i pancetom. Cijena je 25 kn.

 

Drugo jelo na meniju za Gablecedu bile su domaće pečenice uz mladi pečeni krumpir i “coleslaw” salatu. To je za one malo gladnije kojima salata kao glavno jelo ne samo da nije dovoljna nego je gotovo zabranjena. Meso je ukusno, fino, mekše od političara pred izbore. A krumpir je toliko ukusan i mlad da je gotovo ilegalan.“

 

Izvor: www.večernji.hr, Autor: g.Ivan Šarić

 

Kontakt
Restoran Dobra vina
Green Gold Centar,
Radnička cesta 52, 10 000 Zagreb

Radno vrijeme: ponedjeljak, u
torak, srijeda: 8 do 20 sati
četvrtak, peta
k, subota: 8 do 24 sata
www.dobravina.hr