Gableceda 2014 - Cavallino

 

Zagreb, 22.04.2014

 

Po prvi puta ove godine RestaurantClub© i Večernji list u suradnji s American Express® -om organiziraju tjedan gableca „Gableceda“, prvi takav događaj koji promovira dnevnu prehranu u najboljih 20 zagrebačkih restorana.

 

Sam događaj u trajanju pet dana od 26.5.-30.5.2014. godine omogućuje gostima da po posebno sniženim cijenama od 25 i 35 kuna za vrijeme „Gablecede“ uživaju u izvrsnim dnevnim jelima. Ipak svaki objed ili dnevna prehrana izvrsno se nadopunjuju s jednim desertom ili kavom koja je za sve goste gablecede koji plaćaju American Express karticom besplatna! Svaki restoran napravio je posebnu ponudu od dva najbolja jela za trajanja „Gablecede“ koja su ponuđena na jelovniku svaki radni dan. Kako bi gosti mogli prije samog odlaska u restoran procijeniti koji od restorana im najviše odgovara, angažirali smo g. Ivana Šarića koji je savjesno izvršio svoj težak zadatak, obišao svih TOP 20 restorana iz „Gablecede“, degustirao menije i na temelju toga napisao recenzije jela, ambijenta, osoblja i sveg ostalog važnog svakom gostu restorana.

 

Kakav utisak je ostavilo restoran Cavallino na g. Ivana Šarića možete pročitati niže u tekstu.

 

„Na Zavrtnici se smjestio restoran Cavallino. Većina ljudi koji rade u raznim tvrtkama dobro zna za taj restoran.

 

Ambijent je zaista ugodan, sve je dobro izbalansirano i na nivou. Konobari su jako fini, pristupačni i nikad nervozni, a ako i jesu, to jako dobro skrivaju. Velik izbor vina na čaše, razne delikatese i pristupačne cijene privlače ljude. Najčešće urbane mlade ljude koji nemaju puno vremena za ručak jer ne rade u državnim tvrtkama.

 

Osoblje je naviklo da se ljudima žuri, pa samo što naručiš, jelo ti je već na stolu. Prvo su jelo u Gablecedi danas pržene tortilje s piletinom, povrćem i šalšom. Cijena je 35 kn.

 

Inače, u restoranima ta tortilja obično ima okus hamer papira, a piletina bude suha k'o pustinja. Ovo je bilo sasvim suprotno, fino, mekano i zaista ukusno. Šalša koja se služi uz jelo nije iz nekog tetrapaka, već se kuhar pobrinuo da bude napravljena kako treba.

 

Drugo je jelo na meniju rižoto sa šparogama, mladim povrćem i pancetom. Cijena je 25 kn.

 

Restoran, koliko sam shvatio, vodi računa o sezonskim namirnicama, pa su sad na redu šparoge. Riža nije prekuhana, šparoge su taman tvrde i onda još dođe panceta kao kralj mesa i podigne to jelo na svemirsku razinu. Volim ta vegetarijanska jela s mesom.

 

Ako želite nešto fino pojesti te brzu i finu poslugu, zaletite se do Zavrtnice u Cavallino. Svaki dan nađe se 4-5 gableca na jelovniku pa svi mogu nešto naći.“

 

Izvor: www.večernji.hr, Autor: g.Ivan Šarić

 

Kontakt
Restaurant CavallIno

Zavrtnica 17, 10000 Zagreb
Radno vrijeme:pon-pet 11-17