Gableceda 2014 - Bota Šare

 

Zagreb, 09.05.2014

 

Po prvi puta ove godine RestaurantClub© i Večernji list u suradnji s American Express® -om organiziraju tjedan gableca „Gableceda“, prvi takav događaj koji promovira dnevnu prehranu u najboljih 20 zagrebačkih restorana.

 

Sam događaj u trajanju pet dana od 26.5.-30.5.2014. godine omogućuje gostima da po posebno sniženim cijenama od 25 i 35 kuna za vrijeme „Gablecede“ uživaju u izvrsnim dnevnim jelima. Ipak svaki objed ili dnevna prehrana izvrsno se nadopunjuju s jednim desertom ili kavom koja je za sve goste gablecede koji plaćaju American Express karticom besplatna! Svaki restoran napravio je posebnu ponudu od dva najbolja jela za trajanja „Gablecede“ koja su ponuđena na jelovniku svaki radni dan. Kako bi gosti mogli prije samog odlaska u restoran procijeniti koji od restorana im najviše odgovara, angažirali smo g. Ivana Šarića koji je savjesno izvršio svoj težak zadatak, obišao svih TOP 20 restorana iz „Gablecede“, degustirao menije i na temelju toga napisao recenzije jela, ambijenta, osoblja i sveg ostalog važnog svakom gostu restorana.

 

Restoran Bota Šare je ponosni partner RestaurantClub©-a, najveće mreže izabranih ugostiteljskih objekata koja u cijeloj regiji okuplja preko 500 partnera. RestaurantClub© putem ekskluzivnih ugovora s partnerima omogućuje članovima RestaurantClub©-a pogodnosti u visini od 25% do 15% na na svu a'la carte ponudu hrane i pića tokom godine. Više informacija na brzom linku: http://www.restaurantclub.hr/287-bota-sare-jadran.html

 

Kakav utisak je ostavio restoran Bon Appetit na g. Ivana Šarića možete pročitati niže u tekstu

 

„Večernjak me odveo u restoran Bota Šare da testiram njihove gablece. Priznajem, prvi sam put čuo za taj restoran, ali na kraju je ispalo da svi znaju za njega – osim mene. Mea culpa. Nakon što sam probao hranu, shvatio sam zašto svi ime tog restorana izgovaraju sa strahopoštovanjem.

 

Sam ambijent uređen je u dalmatinskom stilu, ali decentno i odmjereno pa gostu prenosi najbolje od Dalmacije. Ovdje nema onog nazovi “tipičnog dalmatinskog uređenja” restorana kad “nakelje” ribarsku mrežu na strop, stave nekoliko školjki i proglase se konobom.

 

Kao prvo jelo servirali su nam gulaš od sipe na crveno. Ljudi moji... ma to je fantastično. Sipa je bila naša domaća, a saft... saft bi Gibonni trebao uglazbiti!

 

Mislio sam da bolje od toga ne može, a onda su nam servirali "steak" od jadranske tune s blitvom. Ne znam kolika je ta tuna bila, ali reklo bi se veća od prosječne krave. I još su nam servirali “pancetu” od tune. Za one koji ne znaju što je to panceta od tune, to je dio mesa koji je masniji i najsočniji. Doslovno su nas kupili hranom, zaslužuju preporuku! Ja se vraćam onamo, posve sigurno.“

 

Izvor: www.večernji.hr, Autor: g.Ivan Šarić

 

Kontakt
Restoran Bota Šare
Zvonimirova 124, 10000 Zagreb

Radno vrijeme:
od 11:00 do 24:00
www.bota-sare.hr