Gableceda 2014 – Restoran Bon Appetit

 

Zagreb, 30.04.2014

 

Po prvi puta ove godine RestaurantClub© i Večernji list u suradnji s American Express® -om organiziraju tjedan gableca „Gableceda“, prvi takav događaj koji promovira dnevnu prehranu u najboljih 20 zagrebačkih restorana.

 

Sam događaj u trajanju pet dana od 26.5.-30.5.2014. godine omogućuje gostima da po posebno sniženim cijenama od 25 i 35 kuna za vrijeme „Gablecede“ uživaju u izvrsnim dnevnim jelima. Ipak svaki objed ili dnevna prehrana izvrsno se nadopunjuju s jednim desertom ili kavom koja je za sve goste gablecede koji plaćaju American Express karticom besplatna! Svaki restoran napravio je posebnu ponudu od dva najbolja jela za trajanja „Gablecede“ koja su ponuđena na jelovniku svaki radni dan. Kako bi gosti mogli prije samog odlaska u restoran procijeniti koji od restorana im najviše odgovara, angažirali smo g. Ivana Šarića koji je savjesno izvršio svoj težak zadatak, obišao svih TOP 20 restorana iz „Gablecede“, degustirao menije i na temelju toga napisao recenzije jela, ambijenta, osoblja i sveg ostalog važnog svakom gostu restorana.

 

Kakav utisak je ostavio restoran Bon Appetit na g. Ivana Šarića možete pročitati niže u tekstu

 

„Otišli smo do restorana Bon Appetit vidjeti kakvu su nam ponudu pripremili za Gablecedu. Restoran se nalazi u poslovnoj zgradi u Heinzelovoj ulici, neposredno do Zavrtnice, na posljednjem katu, tako da, dok jedete gablec, možete uživati u pogledu na Zagreb i razmišljati o svim drugim ljudima na pauzi koji isto ne žele natrag na posao.

 

Ambijent je tip-top, sve na svome mjestu, nema se što reći. Nije restoran za koji bih očekivao da nudi jeftin gablec, iskreno, na prvi pogled izgleda skupo.

 

Preporučujem da i vi krenete u Bon Appetit jer jednom gablec treba pojesti i u finom restoranu, za promjenu, a ne stalno iz one metalne posudice koju imaju sve dostave.

 

Prvo jelo koje nas je dočekalo bila je salata od divljeg radiča s prženim inćunima. Lagano jelo za vruće dane koji dolaze, iznimno fino posloženo za prezentaciju i jako zdravo!

 

Iznenadite svoje tijelo tu i tamo, pojedite nešto zdravo. Inćun je ukusan, a osobito mi se svidjelo što radič nije bio prezačinjen pa nije plivao po tanjuru “raskupusan”. Za 25 kuna, lagano jelo.

 

Drugo jelo na meniju bio je rižoto od koprive s pilećim ražnjićima. Izvrsno jelo! Riža je neka posebna, točnije europska. Piletina je bila ukusna, nimalo suha.

 

Sve u svemu, mogu preporučiti gablec u Bon Appetitu s besplatnim dodatkom – pogledom na Zagreb na dlanu.“

 

Izvor: www.večernji.hr, Autor: g.Ivan Šarić

 

Kontakt
RESTAURANT BON APPETIT
HEINZLOVA 62a, 10000 Zagreb

Radno vrijeme:
RESTAURANT I BAR: 08-22
(nedjeljom ne radi)
Ručak: 11-15
A la carte: 12-22