RestaurantClub© i Gableceda 2014

 

Zagreb, 13.05.2014

 

Po prvi puta ove godine RestaurantClub© i Večernji list u suradnji s American Express® -om organiziraju tjedan gableca „Gableceda“, prvi takav događaj koji promovira dnevnu prehranu u najboljih 20 zagrebačkih restorana.

 

Sam događaj u trajanju pet dana od 26.5.-30.5.2014. godine omogućuje gostima da po posebno sniženim cijenama od 25 i 35 kuna za vrijeme „Gablecede“ uživaju u izvrsnim dnevnim jelima. Ipak svaki objed ili dnevna prehrana izvrsno se nadopunjuju s jednim desertom ili kavom koja je za sve goste gablecede koji plaćaju American Express karticom besplatna! Svaki restoran napravio je posebnu ponudu od dva najbolja jela za trajanja „Gablecede“ koja su ponuđena na jelovniku svaki radni dan. Kako bi gosti mogli prije samog odlaska u restoran procijeniti koji od restorana im najviše odgovara, angažirali smo g. Ivana Šarića koji je savjesno izvršio svoj težak zadatak, obišao svih TOP 20 restorana iz „Gablecede“, degustirao menije i na temelju toga napisao recenzije jela, ambijenta, osoblja i sveg ostalog važnog svakom gostu restorana.

 

Kakav utisak je ostavio restoran Fort Apache na g. Ivana Šarića možete pročitati niže u tekstu.

 

„ Restoran Fort Apache, “tvrđava od restorana”, nalazi se pokraj Samobora.

 

Radite li u Zagrebu, ne znam točno kako ćete uspjeti stići onamo na gablec i natrag na posao, ali radite li u blizini, svakako svratite u taj restoran. Interijer je izvrsno uređen. Usudio bih se čak reći da je to najbolje tematski uređen prostor u Hrvatskoj.

 

Oni koji se ne slažu s tom ocjenom, neka me pozovu k sebi na ručak pa da ispravimo nepravdu. Restoran je toliko prostran da može ugostiti cijeli Samobor i Sloveniju (OK, to i nije toliko teško). Prepoznatljiv je po svojim velikim i sočnim “steakovima”.

 

Prvo jelo koje smo kušali u sklopu Gablecede bilo je “chilli con carne”. Za one koji su neupućeni u meksičku hranu recimo da je to mljevena junetina s grahom i čilijem. Uz to su poslužene tortilje. Možda će vam se učiniti čudnim jesti mljeveno meso žlicom, ali vjerujte, znaju ti Meksikanci što valja...

 

Jako ukusno, a nakon pojedene porcije, jamčim da još dugo nećete biti gladni. I sve to za 25 kuna. Posljednji put kad je bila takva pljačka, premijer je izglasao nepovjerenje jednom političaru, tako da požurite na “chilli con carne” dok možete.

 

Drugo jelo po cijeni od 35 kuna je “the roundup”. Naručite gablec, a dođe pladanj pun hrane! A na njemu pečeni krumpiri, štapići od mozzarelle, piletina, kolutovi luka, “sour cream”, a kao šlag na torti – još i rebarca sa žara.

 

Najviše su mi se svidjela upravo rebarca koja toplo preporučujem.“

 

Izvor: www.večernji.hr, Autor: g.Ivan Šarić

 

Kontakt
Restoran Fort Apache
Ulica kralja Tomislava 18, 10434, Strmec
Broj telefona: 01 3385 211
www.fort-apache.com.hr