PET RESTORANA U CENTRU METROPOLE KOJE JEDNOSTAVNO MORATE DOŽIVJETI

 

Zagreb, 17.09.2013

 

Kada se nalazite u samom srcu Zagreba, ponajmanji je problem naći mjesto na kojemu možete nešto pojesti. No, što i kako odabrati, posebice ako želite nešto što će vaše nepce, ali i ostala osjetila trajno pamtiti? Upravo s tim u mislima sastavili smo listu od pet izvrsnih restorana u centru grada od kojih će neki imati značajna sniženja u sklopu Festivala okusa koji započinje sutra.

 

Imate li dogovor s dragom vam osobom 'kod sata' na Trgu bana Jelačića, pogled će vam sigurno zapeti na restoranu relativno nedavno otvorenom u sklopu Hotela Dubrovnik. Radi se, naime, o American Steak & Grill Houseu, još jednom indikatoru da je kvalitetna američka hrana sve popularnija u hrvatskoj metropoli. U iznimno ugodnoj atmosferi tu možete uživati u cijeloj paleti mesne ponude u američkoj tradiciji, a ni ljubitelji morskih plodova neće ostati kratkih rukava. Za vrijeme Festivala okusa ovaj restoran u ponudi će imati i poseban festivalski meni snižen za čak 50%!

 

Samo nekoliko minuta hoda dalje, uz omiljeni Dolac nalazi se Lanterna, restorančić smješten u podrumu starom puna tri stoljeća. Ovdje vas očekuje bogata ponuda pravih zagrebačkih jela spravljenih od svježih namirnica kupljenih od kumica upravo na Dolcu. Naša preporuka? Fantastična sarma srijedom.

 

Nekoliko uličica dalje i eto nas na Kaptolu. Tu će, u vrlo upečatljivom interijeru restorana Conte, svoje omiljeno mjesto pronaći svi obožavatelji ribe i izvrsnog vina. Na meniju su svakodnevno svježa riba i morski plodovi, ali i teleća rebarca te kiseli kupus za ljubitelje kontinentalne kuhinje. Conte, baš kao i Lanterna, nude popust od 15% svim vlasnicima Premium kartice Restaurant Cluba.

 

S Kaptola se spuštamo do Zrinjevca i skrećemo u Hebrangovu 12. Tu se nalazi Pirates's Karaka, utočište ljubitelja meksičke i općenito začinjenije hrane. Kao što mu govori i ime, interijer Karake podsjeća na potpalublje jedrenjaka u kojem su se okupljali drevni pirati i do kasno u noć pričali uzbudljive dogodovštine. Uz izvrsnu hranu, naravno. Ukoliko ste u vlasništvu Explorer kartice Restaurant Cluba, u Karaki vas očekuje popust od čak 25%, za Premium 15%.

 

I na kraju, ukoliko ste se zaželjeli dobrog fast-fooda, ne možemo dovoljno preporučiti Rocket Burger, restorančić u popularnoj 'Tkalči' na čijem se meniju nalaze svi snovi ljubitelja hamburgera. Osim vrlo ljubaznog osoblja tu oduševljava i pogled na pripremu hrane koja će vam samo nekoliko minuta kasnije biti servirana. Što drugo reći nego – dobar tek! A i okusi će biti još bogatiji uz neku karticu Restaurant Cluba za vrijeme Festivala okusa koji traje od 10. do 24. rujna.

 

Više o Festivalu okusa na: http://www.festivalokusa.hr